IMG_7558 Hallebrøndshøj M.F.Jensen

Hallebrøndshøj set mod vest

.

IMG_7555Hallebrøndshøj-M.F.JensenHerover ses udsynet fra jættestuens gang.

Om morgenen den 2. og 3. november, kan man inde fra gangen i jættestuen, se solen stå op over klippekullen, som skjuler sig i kanten af den lille skov på bakken. Klippekullen hedder Hallebrændsklippen og der er mange skåltegn på klippen af den flade type, ca. ½-1 mm dybe og meget forvitrede, de kan udmærket være fra stenalderen. Ved foden af klippen er der en kilde som hedder hallebrønd, der sandsynligvis har tjent som en hellig kilde i forbindelse med rituelle handlinger i og ved jættestuen.

.

IMG_3045

IMG_3039I 1884 blev der foretaget en udgravning af lærer Jørgensen Ibsker. Af gravgods fra yngre stenalder fremkom ca. 200 ravperler, hvoraf mange var kølleformet/timeglasformet, 4 slebne flintøkser, omkring 10 flintflækker, et skifer hængesmykke og to lerkar (ses herover). Fundene kan ses i udstillingen på Bornholms Museum, Rønne.

IMG_3008Et udpluk af de 200 ravperler og skifer hængesmykket, fundet i jættestuen.

.

IMG_3044

De fire slebne flintøkser fra Hallebrøndshøj.

 .Hallebrøndshøj

Der er offentlig adgang til Hallebrøndshøj Jættestuen. Parkering ved vejen mellem Ibsker kirke og Svaneke og følg stien/skellet til jættestuen. Vis hensyn til afgrøderne, du bevæger dig på privat markKort: DTK/4cmKORT(trykt 1977-1992).

M.F.Jensen